Rana oklevanja

Rana oklevanja

Kada

26. jun 2024.    
21:00 - 22:15

Gde

Bašta Pozorišnog kluba
Gerberovih 2, Bečej, 21220, Vojvodina

Filmski festival Slobodna Zona otvara prostor za debate, promociju, preispitivanje i razumevanje ljudskih prava, društvenih pojava i problema u svetu i regionu. Već 19 godina, Slobodna zona ohrabruje publiku da preispita svoje vrednosti, predrasude i podelu odgovornosti u socijalnom i kulturnom kontekstu u kojem živi. Filmski festival se organizuje po brojnim gradovima Srbije sa vrhunskim novijim, angažovanim ostvarenjima svetskog filma. „Slobodna zona“ se u Bečeju održava 24-27. juna. Filmovi se prikazuju u bašti Pozorišnog kluba. Projekcije su u 21.00, ulaz se ne naplaćuje.

Rana oklevanja (Turska/Francuska/Rumunija/Španija) 2023, režija: Selman Nadžar
Trajanje: 84 minuta
Žanr: Drama
Uloge: Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak

Sinopsis: Advokatici Džanan dani prolaze tako što jutra provodi u sudnici, a noći pored bolničkog kreveta svoje majke. Na dan izricanja presude optuženiku za ubistvo kojeg ona brani, Džanan mora da napravi moralni izbor koji će uticati na živote njene majke, sudije i branjenika.

O reditelju: Selman Nadžar je rođen 1990. u Ušaku u Turskoj. Selman je režiser koji ima master na filmskoj režiji sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku. Na istom univerzitetu je držao predavanja o stvaranju igranog filma. Takođe je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Bilgi u Istanbulu i Fakultetu za film. Polaznik je Berlinale Talenata 2019. Nakarov debi Između dve zore premijerno je prikazan na 69. filmskom festivalu u San Sebastijanu i dobio je mnoge nagrade, uključujući nagradu za najbolji film na 39. filmskom festivalu u Torinu. Nadžarov drugi film premijerno je prikazan na 80. Venecijanskom filmskom festivalu.

Nagrade: Film je nominovan za glavne nagrade na festivalu u Istanbulu, Singapuru i Stokholmu. Dobitnik je nagrade „Zlatno oko“ na festivalu u Cirihu i pobednik festivala Briselu.