Pozorišni klub

Pozorišni klub koji radi u sastavu Gradskog pozorišta Bečej predstavlja jedno od najreprezentativnijih mesta za izlazak u Bečeju. Klub radi svaki dan 8-24 a vikendom do 2 sata posle ponoći.

 

Stavljajući uvek kvalitet programa ispred želje za profitom, Klub odlikuje izuzetno uređen enterijer i strogo profilisan muzički (ali i svaki drugi) program. Pozorišni klub je površine oko 100 kvadratnih metara, poseduje oko 50 mesta za sedenje a ukupan kapacitet posetilaca sa stojećim mestima je preko 100. Pogodan je za sve vrste kulturnih programa, ali i prezentacije, promocije, tematske večeri i slično. Tokom proteklih godina ugostio je mnoge poznate bendove (Ken Stringfellow, Magnus Mehl Quintet, Jazz Trio, Ian Thornton, Kristali, Eva Braun, Veliki Prezir, Nightshift, Love Hunters, Rebel Star, Šinobus Blues Band, Gothic…), kao i desetine kvalitetnih, ali manje afirmisanih bendova iz zemlje i inostranstva.

 

U Klubu su održane brojne književne večeri (Vlada Arsenijević, Marko Vidojković, Mihajlo Pantić, Petar Janjatović, Oto Oltvanji, Momčilo Rajin, Boško Ivkov, Pero Zubac, Vladimir Krakov, Marčelo…) Izložbe (Zograf, Radule Bošković…). Takođe, Klub je ugostio i manje zahtevne pozorišne predstave, – monodrame i duodrame, dečje programe, održane su brojne tematske večeri, i filmski ciklusi – od Bunjuela do Sidnija Polaka i dana brazilskog filma kao i različite multimedijalne promocije i performansi.

 

Klub poseduje veliku baštu sa binom koja je centralno mesto kulturnih dešavanja u Bečeju tokom leta, a koja se nalazi u dvorištu Pozorišta, kao i manju baštu koja se nalazi na prostoru ispred Gradskog pozorišta.