Zaboravili ste lozinku?


O nama


Gradsko pozorište Bečej je ustanova kulture čiji je osnivač opština Bečej. Nekada Dom kulture, pa Centar za kulturu “Vuk Karadžić“, Gradsko pozorište je i danas centralna ustanova kulture u gradu. Pozorišna delatnost jeste u nazivu naglašena kao primarna, ali u ovoj ustanovi se i dalje neguje veoma širok spektar delatnosti, od galerijske, preko muzičke, književne, filmske, pa do velikog broja raznorodnih radionica za sve uzraste.

Zgrada pozorištaZgrada pozorištaZgrada pozorišta

Zgrada Gradskog pozorišta je jedna od najstarijih, ako ne i najstarija u gradu. Bila je u ovoj zgradi kasarna, odnosno sedište Potiskog vojnog dištrikta, sve do ukidanja dištrikta 1849. godine, a bio je tu i čuveni hotel Central, koji je svojim gostima pored hotelsko ugostiteljskih usluga nudio i širok spektar dodatnih usluga, povezanih sa igrama na sreću i najstarijim zanatom na svetu. Sadašnji izgled zgrada je poprimila posle požara 1926. godine. U delu zgrade ka Glavnoj ulici poslednjih decenija se nalazi Ekonomsko trgovinska škola.

pozorišna salapozorišna salapozorišna sala

Zgrada Gradskog pozorišta za arhitekte predstavlja pravu „poslasticu“. U ovom zdanju primenjena su neka graditeljska rešenja koja su na ivici paradoksa, poput, na primer, svoda nekadašnje plesne sale, raspona 9 metara, koji praktično visi okačen sa tavana.

POGLEDAJTE NAŠ NOVI SAJT

Ovaj sajt je u funkciji još nekoliko dana,
najdalje do sredine avgusta. Web adresa i dalje ista.
 
 
 
  
11. avgust u 20.00, bašta Pozorišnog kluba,
Ciklus novog francuskog filma: "Državni posao" (2011)
 
12. avgust u 20.00, bašta Pozorišnog kluba,
Ciklus novog francuskog filma: "38 svedoka" (2012)
 
13. avgust u 20.00, bašta Pozorišnog kluba,
Ciklus novog francuskog filma: "Jednog jutra" (2011)
 
14. avgust u 20.00, bašta Pozorišnog kluba,
Ciklus novog francuskog filma: "Anđela i Toni" (2011)

 

O svim najavljenim programima opširnije na facebook stranici Gradskog pozorišta:

http://www.facebook.com/pozoristebecej

  
 
donewell © 2008